Mie

Noedels met kip en paprika

Ik ben groot fan van tjauw-min als we Chinees eten. Bami vind ik meestal maar zo-zo, maar die donkere en bijna knapperig gebakken mie; daar word ik blij van! Minder blij was ik toen we er pas geleden achter kwamen dat onze favoriete afhaal-Chinees ermee was gestopt. Nu waren ze al “oud” toen wij er voor het eerst kwamen en is dat inmiddels toch ook al bijna 20 jaar jaar geleden, dus het pensioen is welverdiend. Maar dat betekende dus dat ik óf op zoek moest naar een nieuwe afhaal-Chinees, óf zelf de keuken in moest. Het werd dus dat laatste… En alhoewel het gewoon echt niet hetzelfde is als de tjauw-min van onze afhaal-Chinees, het was wel lekker!

Wat heb je nodig (voor 4 personen)

  • 300 gram noedels
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 kleine ui (fijn gesnipperd)
  • 4 lenteuitjes (in dunne ringetjes gesneden)
  • 200 gram taugé
  • een flinke hand bieslook (in stukken van een paar cm gesneden)
  • 3 eieren
  • olie
  • 400 gram kipdijfilet (in blokjes of reepjes)
  • 1 grote ui (in grove stukken)
  • 3 paprika’s (in grove stukken)
  • 2 el sojasaus
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el oestersaus
  • 0,5 theelepel kipbouillon kruiden
  • 1 el suiker

Hoe maak je het

  • Mix de sojasaus, ketjap manis, oestersaus, kipbouillon kruiden en de suiker goed door elkaar en zet apart tot gebruik.
  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in.
  • Doe de kip, paprika en ui in de ovenschaal, sprenkel er wat olie over en roer goed door. Bak 20 minuten in de oven tot de kip gaar is. Zet de laatste 5 minuten de grill erbij voor als er nog wat meer ‘kleur’ nodig is.
  • Bereid de noedels, maar zorg ervoor dat ze nog niet volledig gaar zijn. Giet de noedels af en bak de noedels daarna 1-2 minuten in flinke laag olie. Doe dit in 3 porties. Laat daarna uitlekken.
  • Bak daarna de gesnipperde uit, de lente-uitjes en de knoflook tot ze glazig zijn.
  • Kluts de eitjes, voeg deze toe en bak een minuutje mee tot het ei wat gestold is.
  • Voeg daarna de noedels en de sausmix toe en bak op hoog vuur even goed door.
  • Roer op het laatst de taugé en bieslook erdoor.
  • Verdeel de kip/paprika/ui over de noedels en garneer met nog wat bieslook.

Eet smakelijk!

2 gedachten over “Noedels met kip en paprika”

  1. Vraagje klopt het dat er nog weinig recepten op staan? Ben aan scrollen en dan houd het op bij het 3 recept. Is deze pagina pas in de lucht.? Of doe ik iets verkeerd.
    Suc6 met je pagina. Ziet er lekker uit.

    Like

Plaats een reactie