Aardappels, Lunchgerechten, Ovenschotels en quiches

Ovenschotel rösti, sperciebonen en paprika

Deze ovenschotel staat met een half uurtje op tafel en zit boordevol groente. Makkelijk vegetarisch te maken door de spekreepjes te vervangen door vegetarische spekreepjes. En gaat de schotel niet helemaal op? Dan is deze schotel de volgende dag ook prima bij de lunch met wat stokbrood erbij. Dan is het gewoon een heerlijke aardappelsalade. Lekker recept van Aviko! Wel aangepast naar eigen smaak en aantal personen.

Wat heb je nodig (voor 4 personen)

  • 500 gram rösti
  • 400 gram sperziebonen
  • 2 rode/oranje paprika’s
  • 1 ui
  • 100 gram (vegetarische) spekreepjes
  • 2 teentjes knoflook
  • geraspte kaas (naar smaak/voor het gratineren)
  • 125 gram crème fraîche
  • peper en zout

Hoe maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Kook de sperziebonen in 10 minuten beetgaar.
  • Snipper het uitje en fruit deze aan in een beetje olie, samen met de geperste teentjes knoflook en de spekreepjes.
  • Voeg daarna de paprika toe en bak deze 5 minuten mee.
  • Bak daarna de rösti 4 minuten mee.
  • Voeg daarna de sperziebonen en de crème fraîche toe, roer goed door en schep daarna in een ingevette ovenschaal.
  • Strooi er naar smaak geraspte kaas overheen en zet het een kwartier in de oven.

Eet smakelijk!

Een gedachte over “Ovenschotel rösti, sperciebonen en paprika”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s